Huis inrichten tips

Modern en klassieke meubelen

De naam is barok aangekomen uit een samenstelling van de Franse rocaille, wat staat voor schelpen of in het Italiaans Barocco of barokke mode. De eerstgenoemde verwijst naar de absorptie met sier innovaties en bogen in barokke stijl. Vroege kunstcritici oorspronkelijk werd toegepast de term als een kleinerende opmerking over wat zij beschouwen als de frivoliteit van de Barok meubelen. Maar toen de term werd genomen in in het Engels talige proces, het behouden van de intenties van het classicisme zowel stijlvol en traditioneel. Kunst geschiedschrijvers hebben uiteenlopende oordelen over de gevolgen van de beweging in de ontwikkeling van de kunst, maar het heeft op dit moment in de tijd is geaccepteerd als een belangrijk kenmerk van de overspanning van de kunst van Europa.

Deze barokke trend die is ontstaan in Frankrijk was oorspronkelijk op gezinspeeld meubilair en vervolgens geleidelijk ontwikkeld tot architectuur en andere kunstvormen de hele duikers delen van Europa. In de achttiende eeuw in Engeland werd de term gebruikt als een omschrijving voor de Franse smaak en stijlen. Bijgevolg toen Thomas Chippendale toond om meubels te maken, hij glad en uitgewerkt van de mode om de fundamenten van het Engels fabricage van meubilair te transformeren. Sommige alsmede verwijzen deze ontwikkeling aan de veranderende rol in de gotische kunst en het ontwerpen van gebouwen.

Chronologisch deze ontwikkeling zich heeft voorgedaan in de laat-Victoriaanse periode, die de late 19e eeuw en wordt ook wel aangeduid als de neo-barokke beweging of de barokke heropleving. De trend werd immens modieus in de meubelindustrie en was een van de langst meegaande bewegingen in het Victoriaanse tijdperk. Post-1840 elke meubelmaker in het Victoriaanse Engeland was in dienst of het nemen van in de begeleiding van de barokke stijl.

Barok meubelen is ontworpen om uiterst comfortabel zijn zowel knus en aantrekkelijk maken door het zicht zijn. De patronen die veel van houten gebeeldhouwde vormen en lijnen zijn niet te intens of over de top. Andere functies zijn onder gedraaide houten poten, prominente ruggen met ingebouwde houtsnijwerk uit de natuur, zoals bladeren, lianen, vogels enz. De basis voor de ontwerpen is een gevoel van klasse en grandeur. Maar het gemak en de veelzijdigheid werden diepgaande overwegingen ook. Het meubilair werd door zijn aard ontworpen om draagbaar te zijn en werd vaak zelfs gebruikt in de open lucht samenstellingen. Vele bijzondere voorwerpen van Barok meubelen omvatten de fauteuil stoel en de voyeuse stoel.

Functies zoals afneembare armen en afneembare bekleding kussens werden gebruikt die nooit eerder was aangemerkt. Alsmede, voor de eerste keer, werd het meubilair niet gebonden aan de muren en dit bekroond met een soort van etherische licht te ervaren om het interieur van een woon-gebied. Het algemeen, mahonie hout was in gebruik als een fundamentele bouwstof grotendeels als gevolg van de sterkte en duurzame vermogen. Een andere belangrijkste kenmerk dat was een integraal onderdeel van het interieur van de dag was een spiegel boven de chimneybrest. Dit ook is toegestaan voor een magische illusie van formaat en gemaakt van de leefruimte groter lijken en meer visionair.

Bedrijf al deze kenmerken in aanmerking is het geen probleem te erkennen de permanente populariteit van de Barok meubelen.